сряда, 16 септември 2015 г.

Сурова торта с извара и малини




Напоследък съм се пощурила с тези сурови торти, защото са лесни за приготвяне, а винаги стават вкусни - сори ако объркаш нещо. В тази торта, кремът трябваше да е от крема-сирене тип "Филаделфия", но тъй като не открих нито едно, в което да няма масло и/или консерванти някакви, реших да използвам извара.Получи се ето тази красота, която в хладилника издържа до седмица.










ПРОДУКТИ:

1 морков
1 чаша овесени ядки
5-6 фурми
1/2 чаша накиснати във вода бадеми
мед за подслаждане
1 пакет (около 300 гр) извара
1-2 с.л. гхи
1-3 с.л. сметана
200 гр малини
захар или мед за подслаждане
кокосово масло
кокосови стърготини

ПРИГОТВЯНЕ:

Запечете овесените ядки на сух тиган. Настържете моркова. Смесете ядките, моркова, фурмите, бадемите и меда, добавете и малко кокосово масло, ако имате и смелете в блендер, докато се получи лепкава консистенция (добавете и малко вода или мляко от някакви ядки, ако е необходимо). Разложете във форма за торта или сладкиш, притиснете да изравните блата и сложете в хладилника да се стегне.

Отделно разбийте изварата, сметаната, гхи-то (ако ядете обикновено масло, може да е масло, но аз не му понасям вкуса и използвам гхи). . добавете Щипка сол - опитайте на вкус и добавете ако е необходимо още малко сметана и масло. Добре е да вкусът да е млечен, а не кух и безвкусен като на изварата. разделете на две. В едната половина от изварата добавете малините, малко захар или мед, малко лимонов сок, ванилия. Тук зависи от вкуса ви колко сладко го искате. После този вкус ще се съчетае с млечния вкус на изварения пласт.

Разстелете първо белия пласт върху блата, после малиновия. Украсете както искате - с малини и ента, например, поръсете с кокос или друго.

Да ви е сладко!


Няма коментари: