вторник, 1 септември 2015 г.

Сурова торта с банани и авокадо







Кой казва, че всичко вкусно трябва да се пече или пържи? Суровите торти са вече хит и има защо. Само добри продукти и много плза за здравето без да страда вкусът...








ПРОДУКТИ:

За блата:

100 гр бадеми
50 гр орехи
1-2 с.л. ленено семе
100 гр стафиди
6-8 фурми
1 с.л. гхи или кокосово масло
малко вода

За крема:

2 банана
1 авокадо
2 с.л кокосови стърготини
1 с.л какао
100 мл мляко

ПРИГОТВЯНЕ:

Разбийте в блендер съставките за блата. Разложете го върху тавичка на не много дебел пласт. Оставете в хладилника да се стегне, докато приготвяте крема.

Разбийте бананите и авокадото в блендера. Добавете кокосовите стърготини, млякото, какаото. Най-добре е да използвате краве мляко, за да има кремът гъстота. Аз направих моя с бадемово мляко, но то е доста редичко и кремът се получи по-течен.

Намажете с крема бата и дръжте в хладилника. Ако желаете тортата ви да ма повче сладост,може и в блата и в крема да добавите малко кафява захар. За моя вкус обаче, тази съвсем не сладка и дори леко накисляваща торта има превъзходен естествен вкус както си е.

Украсете както желаете и сервирайте изстудена.

Няма коментари: