понеделник, 9 януари 2017 г.

Печени сладки картофи с розмарин




Има ли нещо по-хубаво от нещо по-така, когато навън е студено? Може би, като чаша добро червено вино, например. Но още по-добре е, ако виното е съпроводено от ето такова, не съвсем винено мезе.

Лесна и простичка рецепта за картофки, изпечени на фурна с малко подправки...почти като пържените картофи на баба, които тя правеше винаги, когато имахме нужда от малко "лукс" в обикновен ден...





ПРОДУКТИ:

1 кг сладки картофи
4 с.л. зехтин или олио (нерафинирано)
2 - 3 скилидки чесън
1 с.л. наситнен пресен розмарин
1 ч.л. кимион
1 ч.л. куркума
сол и черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Измийте и нарежете картофите на пръчици. Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене и поръсете с подправките и мазнината. Изпечете в предварително загрята фурна за около 10-ина минути, след което обърнете и печете още толкова, или колкото е необходимо. Имайте предвид, че сладките картофи се изпичат много по-бързо от обикновените! И са наистина сладки и вкусни!



Няма коментари: