събота, 18 юни 2016 г.

Масала Панир


Обичам си сиренце аз, няма да споря. Особено домашно и свежо.

В един квартален магазин в нашия град Русе, случайно попаднах на такова, но не съм го изпробвала дали става за готвене като панира. Панирът е не само невероятно вкусен с наситено млечния си вкус, но и може да се вари, пърже, пече без да си губи формата.

Още имам от Загребския панир, та се наслаждавам на вкуснотиите, които се получават с него...




ПРОДУКТИ:

200-300 гр, панир, нарязан на кубчета
2 домата
1 глава лук
около 2 см настърган корен джинджифил
1-2 зелени люти чушки
1/2 ч.л. куркума
1 1/4 ч.л. млян кориандър
1 ч.л. касури мети (сухи листа сминдух)
1 ч.л. гарам масала
1 с.л. сметана (по избор)
1-2 с.л. гхи за сотиране на панира


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Сотирайте панира в нагорещеното гхи. Извадете и оставете встрани.
Всъщата мазнина добавете нарязания на дребно лук, джинджифил и люти чушки. Оставете да пуснат аромат и леко да се позлатят. Добавете нарязаните на дребно домати и подправките. Оставете да покъкри, докато доматите изгубят суровия си аромат. Добаявете сметаната (ако позлвате) и панира. Оставете още 5 минути на котлона, за да може панирът да попие от аромата на соса.

Преди да сервирате, оставете манджата да поседи 10 минути. Украсете по избор и хапвайте с чапати...

Добър апетит...

Няма коментари: