петък, 7 август 2015 г.
Цвекло със сусам
ПРОДУКТИ:
1 средно голяма глава цвекло
5-6 моркова
1/4 ч.л. сол
1 лимон
сол и черен пипер на вкус
1/4 ч.л. синапено семе
1 зелена люта чушка
щипка асафетида
сусам - около 1/2 чаша
Настържете на ренде цвеклото и морковите.
Загрейте малко (1 с.л.) мазнина (сусамово масло или друго) в тиган и леко ги задушете, заедно със солта и черния пипер. Отделно загрейте още толкова мазнина и добавете първо синапа да изпука, след това асафетидата, нарязаната на дребно люта чушка и чилито. Още докато съска, добавете така обработените подправки (тадка) към цвеклото и морковите. Поръсете със сока на 1 лимон и запечен на сух тиган сусам.
Разбъркйате и сервирайте топло.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар