петък, 7 август 2015 г.

Яйчено къри

        
Яйченото къри е леко ястие, което традиционно се сервира за закуска с някакъв вид южноиндийски хляб - разбирай, палачинки. Странно звучи, но ако сте любители на яйцата за закуска, това може би е по-здравословният вариант. 
Кокосовото мляко олекотява и охлажда, така че това е прекрасна манджа за през лятото. Е, стига да ядете яйца.











4 твърдо сварени яйца
1/2 чаша кокосово мляко
1 глава лук
2-3 зелени люти чушки
1 домат
около 2 см корен джиднжифил
1/2 с.л. млян кориандър
1/4 ч.к. гарам масала
1/2 ч.л. куркума
1/2 ч.л. черен пипер
сол на вкус 

         
Сгорещете мазнина в тиган. Добавете нарязания на дребно лук и го оставете да се позлати. Добавете джинджифила, лютите чушки и куркумата. Като пуснат аромат, добавете домата и оставете да изври течността от него. Добавете кокосовото мялко и останалите подправки. Разредете с вода и като кипне, добавете твърдо дварените яйца. След няколко минути свалете от огъня и сервирайте горещо, поръсено със зеленина по избор.

Няма коментари: