петък, 7 август 2015 г.



Кади е популярна индийска супа от кисело мляко и нахутено брашно, дала името на ястията, известни днес като "кърита" - т.е. със сос.

Когато се яде гореща е направи лекарство за настинки, кашлици и други подобни. Леко кисел и пикантна, тя може да се хапва така или да се използва за сос към някакви зеленчукови ястия, да се сервира като дип за роти (хлябове) и т.н.

 .





        
КАДИ (СУПА ОТ КИСЕЛО МЛЯКО И НАХУТЕНО БРАШНО)

3 чаши кисело мляко
3 с.л. нахутено брашно
2-3 зелени люти чушки
1 ч.л. нарязан на дребно чесън
около 2 см корен джиднжифил
1/2 ч.л. куркума
1/2 ч.л. синапено семе
сол на вкус 


Смесете киселото мляко с нахутеното брашно и разбийте до еднородна консистенция.
Загрейте дълбок тиган или тенджера и сгорещете 2 с.л. олио. Добавете синапеното семе и оставете да запука. Добавете настъргания джинджифил и нарязаните на дребно люти чушки и разбъркайте. Добавете чесъна и куркумата. Намалете огъня и добавете киселото мляко като разбърквате постоянно, за да не се пресече. Оставете да се загрее добре и свалете от огъня.

Няма коментари: