четвъртък, 13 август 2015 г.

Кафа диета, Кафа режим




Кафа може и да имат проблем с теглото през целия си живот като възрастни (на младини те често са слаби), но пък Кафа диетата за намаляване на теглото и препоръчителният режим на живот за Кафа се допълват взаимно, така че в това отношение Кафа имат предимство. Съчетаването на двете наистина помага на Кафа да се отърве от ненужните килограми лесно.





Кафа диетата помага и на Вата и на Питта в остлабването, но не трябва да се забравя, че Аюрведа далеч не е само хранене. Целият ни начин на живот и мислене също играят толкова роля в здравето ни, колкото и храната. Всичко е съставено от петте елемента: мислите ни, действията ни, емоциите ни. Ето защо, само с ядене (или не ядене) нищо няма да постигнем.

Ето какво препоръчва Аюрведа за начина на живот (дневен режим) на Кафа.

КАФА  РЕЖИМ

Тъй като Кафа са хем тежки (от земята) и студени (от водата), повечето ежедневни дейности би трябвало да им осигурят топлина.

Ставайте рано и първо медитирайте, а после правете по-интензивна и динамична йога (като Ащанга, например).
Ежедневно си правете 10 минутен сух масаж с четка или ръкавица, като обърнете внимание на местата, където акумулирате тлъстичнките.
Спортувайте всеки ден, като най-подходящи за вас са по-динамични спортове, които да поддържат  пулса ви висок (учестен) поне за 20 мин.
Слушайте успокояваща музика рано сутрин или вечерта преди лягане (между 7 и 10 часа). Това е Кафа време и тогава ви е необходимо нещо да балансирате. Въздържайте се от храна по това време.
Пропуснете обилната закуска, като я замените с плодове.
Заобиколете се с горещи, топли и ярки цветове като червено и оранжево.
Пийте ежедневно, 2-3 пъти на ден чай от джинджифил.
Поне веднъж в седмицата гладувайте като приемате само течности: чайове, разредени сокове, зеленчукови бульони.

Това са прости неща, които могат да се възприемат в ежедневието, но те оказват огромно значение за вътрешния баланс и най-вече теглото на Кафа. Следвайте тези препоръки ако сте Кафа. Кафа режимът контра атакува храносмилателната и менталната апатия, леност и мудност, така че ако усетите, че ви обхваща такава, следвайте за известно време този режим, дори и да не сте Кафа.


Балансирането на Ката опира до това да се привнесе огън, динамика и енергия както в храната, така и във всичко останало, което помага да се отървете от излишните натрупвания в тялото и съзнанието. 

Няма коментари: