четвъртък, 13 август 2015 г.
Мъфини с гранола
Кое е хубавото да имаш приятели? Че започваш да готвиш, за да ги зарадваш.
Кое е лошото да имаш приятели? Че когато не дойдат, трябва всичко да ядеш сам.
Майтапа на страна, аз не съм по сладките неща, затова използвам всеки случай да направя нещо, което може да се брои десерт.Но тези мъфини са много здравословни, стават и за закуска, така че - защо не?
ПРОДУКТИ:
1 1/2 чаша брашно (пълнозърнесто или от лимец)
1 чаша гранола или мюсли (аз използвах домашно приготвена)
1/4 чаша кафява захар или заменете със стафиди и/или фурми
3/4 чаша сини сливи (моите бяха пресни)
1 чаша мляко
1/2 чаша топла вода
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. сух джинджифил или шипка прясно настърган
1/4 чаша мляно ленено семе
1/4 чаша овесени трици
1/4 чаша олио (кокосово масло)
1 ванилия
ПРИГОТТВЯНЕ:
Смесете всичко. Получава се смес като за мъфини - не много гъста. Намажете форма за мъфини с мазнина, напълнете на 2/3 и изпечете в предварително загрята фурна за около 20 мин. Моята форма за мъфини не се побира във фурната, защото отстрани има някакви като дръжки, затова моите мъфини се пекат леко накриво...После ги обръщам, за да има равномерност в изпичането, но на външен вид винаги изглеждат леко кривнати...хахаха...Но докато си купя по-голяма фурна, ще ям криви мъфини...Важно е, че са вкусни и полезни!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар