събота, 8 август 2015 г.
Пакода от зелен боб
ПРОДУКТИ:
1/2 кг зелен боб
1 см корен джинджифил
1/2 с.л. синапено семе
1/2 ч.л. семена кимион
1/4 ч.л. куркума
1/2 ч.л. сол
сока на 1 лимон
ПРИГОТВЯНЕ:
Леко бланширайте предварително зеления боб.
Загрейте мазнината в тиган и добавете семената кимион, а после и синапа. Като изпукат, добавете джинджифила, разбъркайте, а после добавете и куркумата. Оставете да се смесят ароматите. Добавете сега и зеления боб с малко вода (или бяло вино). Похлупете и оставете да се задуши. Свалете капака и оставете ако има излишна течност да се изпари. Полейте с лимоновия сок и сервирайте горещо.
Ако желаете пакодата Ви да бъде по-хрупкава и да има плътност, може след като добавите боба да добавите 2-3 с.л. нахутено или оризово брашно. Това ще придаде на ястието друга консистенция и усещане.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар