събота, 8 август 2015 г.
Гаджар вада - кюфтенца от моркови
ПРОДУКТИ:
1 чаша настъргани моркови
1 чаша зелен грах
1 ч.л. гарам масала
2-3 зелени люти чушки
1 глава лук
1/4 ч.л. чили
щипка асафетида, стрък целина, магданоз
ПРИГОТВЯНЕ:
Настържете морковите и добавете към тях всичко останало. Добре е грахът да е предварително сварен, разбира се. Оформете кюфтенца и ги запържете в малко олио.
Ако не желаете да пържите, добавете щипка бакпулвер към сместа и ги запечете на средна фурна от двете страни като ги поръсите предварително с малко мазнина. Винаги можете да добавите и яйце, ако се страхувате, че ще ви се разпадат, но яйцето обикновено превзема вкуса, а и все пак е яйце, а с яйцата не бива да се прекалява - ако изобщо ядете яйца Може да експериментирате с оризово брашно като сгъстител или брашно от тапиока, особено ако пържите, но обикновено се получават и без тях.
По принцип "вада" се наричат неща, изпечени или изпържени във формата на поничка (с дупка по средата), но тъй като аз не умея да ги докарвам, при мен всичко се получава като кюфтета. Забавлявайте се!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар