вторник, 25 август 2015 г.

Повече за Кафа




Кафа е растежът на тъканите, производството на слуз и мазнини. Кафа е силата на консолидацията, стабилността, солидноста, плътността. Нейни сетива са обонянието и вкусът.





Кафа се намира е гърдите, гърлото, белите дробове, главата, лимфата, мастната тъкан,  сухожилията и ставните връзки. Физиологически, Кафа овлажнява храната, дава обем на тъканите, смазва ставите, складира енергия и отговаря на студените течности в тялото: слузта, водата и лимфата. Влошаването на Кафа често се изразява като напълняване, задържане на течности и лошо лимфообръщение.

Лошото храносмилане е причина за натрупване на слуз в стомаха, а това е изтончик на увеличена Кафа из цялото тяло.

Много Кафа индивиди изпитват влечение към похапването на различни неща между храненията, защото нямат силно храносмилане. Да,да, слабто храносмилане води до лошо смилане на емоциите. Емоциите се задържат, а храната потиска емоциите.

Тъй като Кафа са бавни и тежки, кръвообращението често също е бавно. Това води до по-малко кислород към крайниците и затова Кафа са студени.

Лошото кръвообращение и хипергликемията на Кафа е причина и за многото слуз, която се събира в дробовете и по горните дихателни пътища. Това води до намалено съдържание на кислород, постъпващо в белите дробове. Тялото компенсира като намали обмяната на веществата - често като намали функцията на щитовидната жлеза, Това от своя страна води до уморяемост, депресии, ниска температура на тялото. Но и към затлъстяване.

Тъй като Кафа е в лимфата, гърдите на Кафа обикновено са големи, но и склонни към задържане на лимфа в мастните тъкани.

Тъй като хипергликемията съпровожда Кафа, Кафа индивидите обичат сладичкото, то ги успокоява. Но когато кръвта е бавна  и плътна, тази захар потиска мозъка. Съзнанието затъпява и се депресира.

Кафа е в началото - на живота, деня, годината, храносмилането.

Детството е Кафа - тогава трупаме, растем, обичаме да играем, но не и да работим, разболяваме се често от настинки, хрема, кашлици и бронхити.

Кафа е висока и в когато природата се събужда за ново начало - късно през зимата и пролетта.

След изгрев и залез е време на Кафа. Затова Кафа индивидите са онези, които ще си поспиват и след изгрев слънце, а след залез обичат да постоят още будни.

Два часа веднага след нахранване властва Кафа. Чувстваме се по-отпуснати и удовлетворени и това се дължи на повишаването на кръвната захар, което е функция на Кафа. Задръстването също се случва тогава, освен ако храната ни не е достатъчно пикантна!

Можете да направите доша-тест тук: http://doshaquiz.chopra.com/

Няма коментари: