Ако търсите разнообразие, този дал предлага точно това. В него има какво ли не, а общият вкус се завършва от кокосовото мляко и нахута. Сервиран с кук-кус или киноа, това ястие е доста хранително и предлага разнообразие от цветове и аромати.
ДАЛ ПО МАРОКАНСКИ
4 чаши сварен нахут
4 ск чесън
1 чушка
3-4 зелени люти чушки
2 домата
2 зелени ябълки
1 чаша кокосово мляко
1 с.л. къри
щедра шипка кимион
щипка канела
Нарежете или пюрирайте
доматите.
Загрейте дълбок тиган, сгорещете мазнината и добавете лютите чушки, сладката чушка и чесъна. Разбъркайте и добавете доматите. Оставете да покъкри и като започне да се сгъстява, добавете ябълките, подправките и кокосовото мляко. Оставете да покъкри няколко минути и добавете сварения нахут.
Загрейте дълбок тиган, сгорещете мазнината и добавете лютите чушки, сладката чушка и чесъна. Разбъркайте и добавете доматите. Оставете да покъкри и като започне да се сгъстява, добавете ябълките, подправките и кокосовото мляко. Оставете да покъкри няколко минути и добавете сварения нахут.
Сервирайте с пресен босилек,
магданоз, девисил или друга зеленинка по избор.
Няма коментари:
Публикуване на коментар