петък, 7 август 2015 г.

Дал по марокански








Ако търсите разнообразие, този дал предлага точно това. В него има какво ли не, а общият вкус се завършва от кокосовото мляко и нахута. Сервиран с кук-кус или киноа, това ястие е доста хранително и предлага разнообразие от цветове и аромати.






ДАЛ ПО МАРОКАНСКИ

4 чаши сварен нахут
4 ск чесън
1 чушка
3-4 зелени люти чушки
2 домата
2 зелени ябълки
1 чаша кокосово мляко
1 с.л. къри
щедра шипка кимион
щипка канела



Нарежете или пюрирайте доматите.
Загрейте дълбок тиган, сгорещете мазнината и  добавете лютите чушки, сладката чушка и чесъна. Разбъркайте и добавете  доматите. Оставете да покъкри и като започне да се сгъстява, добавете ябълките, подправките и кокосовото мляко. Оставете да покъкри няколко минути и добавете сварения нахут.


Сервирайте с пресен босилек, магданоз, девисил или друга зеленинка по избор. 

Няма коментари: