Ако не обичате пикантно и чуете "масала", бягайте надалеч, защото това е ключово название на всичко, преливащо от аромат и вкус. С много домати и подправки, всяка масала-манджа е пикантна и невероятно вкусна, както и тази.
МАСАЛА ДАЛ
1/2 чаша урад дал черен
1/2 чаша урад дал бял
1/2 чаша червен боб
1/2 чаша нахут
2 дафинови листа
1 ч.л. семена кимион
1 глава лук
2 -3 домата
3-4 см джинджифил
1 зелена люта чушка
1 ч.л. гарам масала
Сварете лещата, боба и нахута. Ако нямате урад дал, можете да използвате друг вид черна леща.
Загрейте около 2 с.л. олио в тиган и добавете кимиона, а като запука нарязания на дребно лук. Оставете да се позлати и добавете настъргания джинджифил, дафиновия лист, зелената люта чушка. Когато подправките пуснат аромата си, добавете доматите и оставете да поврат. Добавете към тях сваренитедалове и малко вода, ако е необходимо. Оставете малко да покъкрят, за да се размесят ароматите. Добавете гарам масалата и сол на вкус. Сервирайте горещо с някакъв плосък хляб.
Имайте предвид, че урад далът, като и червеният боб са доста трудносмилаеми, така че не всички стомаси могат да се справят безпроблемно с тях. Ако ви създават проблеми, заменете с обикновен боб и червена леща.
Няма коментари:
Публикуване на коментар