
1/ 2 чаша жълт грах (тур дал)
1 ч.л. семена кимион
чесън, джинджифил - по 1 ч.л.
1 глава лук
1 домат
1/4 ч.л. куркума
1/8 ч.л. чили
1 ч.л. млян кориандър
1 ч.л. сминдух
1/2 ч.л. гарам масала
Загрейте дълбок тиган и сгорещете мазнината. Добавете кимиона, а като изпука и настъргания джинджифил и нарязания на дребно чесън. като пуснат аромата си, добавете и лука и оставете да се позлати. Добавете домата, нарязан на кубчета или пасиран, и останалите подправки. Добавете жълтия грах и около 4 чаши вода и оставете да ври, докато грахът омекне. Може и да сварите граха предварително, за да спестите време, но винаги го оставяйте малко да покисне във вода - най-добре една нощ.
Няма коментари:
Публикуване на коментар