неделя, 9 август 2015 г.

Печени тиквички



Лято е и не може без тиквички. Тиквички да искаш! Но да пържиш тиквички всеки ден, че дори и често, не си е работа. Първо изобщо не е добре за стомаха, а и излишната мазнина е много. Второ си е играчка.


Хубавото е, че печените тиквички стават точно толкова вкусни, колкото и пържените. Тук цвета им не е от пържене, а от подправките, които придават на иначе традиционното ястие необичаен и пикантен индийски вкус.




ПРОДУКТИ И ПРИГОТВЯНЕ:

1-2 тиквички или колкото искате. нарежете ги на кръгчета и подредете стъпаловидно в тава.
Поръсете със сол и черен пипер, млян кимион и кориандър, куркума. Може допълнително да добавите и от чурната за вашата доша. Поръсете и малко олио и лимонов сок.

Изпечете на средна фурна, като обърнете веднъж (поне на мен ми се налага да ги обърна, за да се запекат и от другата страна.

Сервирайте с млечнокисел сос с копър и чесън, както си е обичайно.

Няма коментари: