петък, 7 август 2015 г.

Доматено чатни 1



Нещо като нашата лютеница, но не съвсем...Чатнитата са предназначени да смесват вкусовете, затова техният вкус е неопределен..някои по-сладки, други по-солени или кисели...но всички изключително пикантни. Чатнитата не са предвидени да се ядат по много, намазани на филия, а по съвсем малко, като допълнение към друго ястие,за да допълва и балансира вкуса.








ПРОДУКТИ:

2 чаши нарязани узрели домати
2 с.л. ги или олио
1/4 ч.л. чили
1 ч.л. семена кимион
2 см настърган джинджифил
1 пръчка канела
3 с.л. захар (кафява)
сол на вкус

ПРИГОТВЯНЕ:

Загрейте дълбок тиган и сгорещете мазнината. Добавете семената кимион, после чилито и настъргания джинджифил. Разбъркайте и като шусне аромат, добавете доматите и останалите подправки. Оставете да къкри около 30-ина минути, докато изври течността и чатнито се сгъсти.

Сервирайте като сос с любими ястия.

Няма коментари: