петък, 7 август 2015 г.
Манго чатни
Манго чатнито е традиционно чатни за Индия, сервирано с всякакви пържени и пикантни неща, най-вече самоси. Експлозия от вкусове, аромати и цвят. Подберете зелени мангота за по-кисел вкус и по-узрели за по-сладък.
ПРОДУКТИ:
4 мангота
50 г златни стафиди
200 г захар
около 500мл оцет/лимонов сок
2 малки лука
1/2 ч.л. сол
4 карамфилчета
3-5 ч.л. млян джинджифил
ПРИГОТВЯНЕ:
Сложете всичко в тенджера и варете като разбърквате постоянно. Изсипете в буркани, докато е горещо. Ако правите по-малко количество, оставете го да се охлади преди да сервирате. Така вкусът му се усеща по-добре. Количеството кисело и сладко могат да варират според вкуса и сладостта на самото манго.
Това чатни върви страхотно със самоси и други солени печива.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар