петък, 7 август 2015 г.

Байган барта





ПРОДУКТИ:

2 патладжана
4 с.л. олио
1 глава лук
3 домата
1 с.л. млян кориандър
1/4 ч.л. чили
1/2 с.л. гарам масала
сол на вкус







ПРИГОТВЯНЕ:

Запечете патладжаните - най-добре върху огън или грил, за да им придаде опушен вкус. Печете ги докато кожата почернее и патладжанът омекне. Обелете ги и ги пюрирайте.
Загрейте дълбок тиган и сгорещете мазнината. Добавете нарязания на дребно лук и го оставете да се позлати. Добавете нарязаните или пюрирани домати и оставете да изгубят суровия си аромат. Добавете подправките и патладжана най-накрая. Разбъркайте, покрийте с капак и оставете на слаб огън, докато цялата течност изври. 

По желание можете да добавите и чесън, но оригиналната байган барта не включва чесън. 



Няма коментари: