ПРОДУКТИ:
250 г ягоди
захар на вкус
2 с.л. лимонов сок
1/4 ч.л. чили
1 с.л. джинджифил
щипка сол
ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете или пюрирайте
ягодите, според това колко гладко искате да е чатнито.
Загрейте дълбок тиган и първо добавете настъргания джинджифил, после подправките и ягодите. Като пуснат сок, добавете и захарта. разбърквайте постоянно, за да не загори. Ако има нужда, добавете ималко вода. Лимоновия сок добавете най-накрая, когато чатнито вече се е посгъстило.
Загрейте дълбок тиган и първо добавете настъргания джинджифил, после подправките и ягодите. Като пуснат сок, добавете и захарта. разбърквайте постоянно, за да не загори. Ако има нужда, добавете ималко вода. Лимоновия сок добавете най-накрая, когато чатнито вече се е посгъстило.
Сервирайте с пържени храни,
сирена, като сос към самоси или зеленчукови кюфтета. Или с
палачинки. но като всички чатнита и това е леко пикантно със смесен
вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар