петък, 7 август 2015 г.

Чатни от ягоди






ПРОДУКТИ:

250 г ягоди
захар на вкус
2 с.л. лимонов сок
1/4 ч.л. чили
1 с.л. джинджифил
щипка сол









ПРИГОТВЯНЕ:

Нарежете или пюрирайте ягодите, според това колко гладко искате да е чатнито.
Загрейте дълбок тиган и първо добавете настъргания джинджифил, после подправките и ягодите. Като пуснат сок, добавете и захарта. разбърквайте постоянно, за да не загори. Ако има нужда, добавете ималко вода. Лимоновия сок добавете най-накрая, когато чатнито вече се е посгъстило.

Сервирайте с пържени храни, сирена, като сос към самоси или зеленчукови кюфтета. Или с палачинки. но като всички чатнита и това е леко пикантно със смесен вкус.

Няма коментари: