понеделник, 10 август 2015 г.

Горещ шоколад с джинджифил





Джинджифилът често присъства в индийските горещи напитки, да не кажа, че май всичко се приготвя с джинджифил. И има защо. Тук можем да кажем: "Като ще е горещо, да е горещо", защото джинджифилът прави топлата напитка гореща. Не като температура, разбира се, а като въздействие върху организма.канелата също е задължителна за млечните, защото неутрализира образуването на слуз. Ето защо, такова какво с мляко може да се пие и вечер. Успокоява и стопля.



За 2 чаши са ви необходими:

2 чаши мляко (може и да не е краве)
1 с.л. какао
1 с.л. захар (ако искате)
1/2 ч.л. канела
3 резенчета джинджифил.

Сварете млякото с джиджифила и захарта. Отделно снесете какаото и канелата, и с малко вода го разбийте на кашица. Когато млякото кипне, добавете го към какаото и това е. Нищо сложно, но много полезно.





Няма коментари: