вторник, 11 август 2015 г.
Супа от целина
ПРОДУКТИ:
2 с.л. дхи
1 глава лук
1 връзка целина
1 чаша картоф
2 ск чесън
2 с.л. брашно от нахут
1 ч.л. мащерка
3 дафинови листа
сол и пипер на вкус
по желание червен пипер, джинджифил
ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете картофа на кубчета и накълцайте стръковете целина на шайбички.
Загрейте гхив дълбока тенджера. Когато се разгорещи, добавете дафиновия лист, после лука и оставете да се позлати. Добавете чесъна, джинджифила и червения пипер. разбъркайте колкото да се смесят ароматите и добавете картофа с ъс съвсем малко вода. оставете за кратко да се позапържи. Добавете целината и мащерката и достатъчно вода. Оставете да заври на силен огън, а после намалете и оставете да покъкри, докато се свари картофа. Малко преди да е готово, размийте нахутеното брашно с малко от бульона и го добавете към супата. Ако искате супата ви да е по-редичка, пропуснете брашното.
Сервирайте гореща, поръсена с пресен магданоз или копър.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар