вторник, 11 август 2015 г.
Гранола
Никога не съм купувала неща като мюсли от супермаркета. Не съм и много по закуските, но обичам овесени ядки и тази гранола е пристрастяваща. Невероятно съм щастлива, че най-сетне я направих, за да се убедя в съвършения й вкус, А и е нещо много полезно и съдържа само онова, което искам.
ПРОДУКТИ:
3 чаши овесени ядки
1/2 чаша натрошено ленено сене
1/2 чаша филирани бадеми
1/2 чаша кокосови стърготини
1/2 чаша стафиди или червени боровинки
1/2 чаша нарязани сини сливи
1/4 чаша кокосово масло
1/4 чаша кленов сироп / захар
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. канела
ПРИГОТВЯНЕ:
Смесете всичко без стафидите/боровинките и сините сливи. Разстелете в тава и поставете във фурната да се пече на 200 градуса за 10 минути. Извадете, разбъркайте, добавете стафидите и сините сливли и върнете във фурната за 10 минути.
Дръжте в затворена кутия.
Тъй като кленовия сироп е охлаждащ, както и кокосовото масло, тази грана е най-добра за Питта, каквато съм аз. Заменете с кафява захар и друг вид масло според дошата си, а Вата трябва да я хапва задължително с топло мляко, защото иначе е изушаваща.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар