неделя, 9 август 2015 г.
Кейк без яйца с праскови
Този кейк се получи когато много исках да зарадвам една приятелка, която отдавна не бях виждала, а се оказа, че нямам кой знае какви продукти. Тъй като е лято, исках и да използвам плодовете, които все си купувам в големи количества и често не успявам да изям. Особено прасковите, както знаете, хич не траят. И се получи това.
Леко, полезно, вкусно
ПРОДУКТИ:
1 1/4 чаши брашно от лимец
1/4 ч.л. сода бикарбонат
1 1/4 ч.л бакпулвер
щипка сол
2/3 чаши кафява захар или
1/3 чаша захар и 1/2 чаша стафиди (моят вариант)
1/2 ч.л млян кардамон
1/2 чаша кокосово масло / олио
1/2 чаша кисело мляко
2 праскови
ПРИГОТВЯНЕ:
Смесете всичко без прасковите и направете средно гъста смес.
Нарежете прасковите на филийки и ги подредете в намазана с олио тава. Поръсете с малко захар отгоре им и излейте сместа върху тях. Опечете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Охладете и обърнете върху чиния.
Украсете по свой вкус и желание. Аз нямах почти нищо, а и украсите ми куцат. затова за цвят боднах стрък мента и хвърлих няколко червени боровинки (друго може да нямам, ама такива щуротии ми се намират). Лесно е.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар