събота, 8 август 2015 г.
Зелен боб по сечуански
ПРОДУКТИ:
250 г зелен боб
250 г гъби (по желание)
2 1/2 с.л. олио
шепа фъстъци
1 с.л. чесън
1 1/2 с.л. настърган корен джинджифил
2 с.л. соев сос
2 стръка зелен лук
1 ч.л. мед (захар)
ПРИГОТВЯНЕ:
Измийте боба и гъбите и ги нарежете. Може да бланширате боба, за да се свари по-бързо. (Гъбите също се считат за тамастични от Аюрведа, защото растат по загнили места. Аз лично не използвам, но ако обичате, сложете).
Загрейте олиото в дълбок тиган и леко запържете, като разбърквате, фъстъците. Добавете настъргания джинджифил и чесъна, нарязан на дребно. Оставете да пуснат аромат и добавете всичко останало без гъбите и боба. Разбъркайте добре, за да не загорят подправките. Добавете малко вода и гъбите, а след няколко минути и боба. Бъркайте през цялото време, за да не загори и добавяйте колкото е необходимо вода. Накрая, ястието не трябва да има сос.
Сервирайте като странично ястие или с ориз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар