събота, 8 август 2015 г.

Хлебчета с леща


Тези хлебчета, които направих случайно, търсейки как да оползотворя останала от предишния ден леща, всъщност се получиха невероятно вкусни, защото самата лещена яхнийка си добави към ароматите и вкуса.

Всъщност, това е един добър начин да хапвате бобови без те да дразнят стомаха ви, а и са удобни да си ги вземете на работа (за да не мъкнете със себе си бурканчета с храна, както правя аз, когато реша да си взема с мен домашно приготвен обяд). Не понасям бурканчетата с храна, много са декадентски и ми убиват апетита. Но 1-2 хлебчета като тези с малко зеленчуци или зеленчуков бульон са решение на този проблем.





ПРОДУКТИ:

1 чаша кисело мляко
1 чаша останала от предния ден леща

1 ч.л. бакпулвер
сока на 1 лимон
3-31/2 чаши пълнозърнесто брашно
1 с.л. захар
3 с.л. гхи
1/2 ч.л. сол
1 с.л. млян кориандър
1 ч.л. ким



ПРИГОТВЯНЕ:

Смесете всички съставки и замесете средно меко тесто. Разделете на части и опечете като отделни хлебчета. 

Аз имах останала от предния ден леща, но съм пробвала рецептата и с боб. Въпросът е лещата ви да не е много рядка, но ще се ориентирате...Стават много вкусни хлебчета, които са и по-хранителни, заради добавената леща или боб. 

Няма коментари: