събота, 8 август 2015 г.

Китайско зеле с чушки




ПРОДУКТИ:

Няколко листа китайско зеле
2 червени чушки
2 зелени чушки
1/4 ч.л. синапено семе
1/4 ч.л. семена кимион
1/4 ч.л. куркума
1/2 ч.л. млян кориандър

щипка асафетида
чили, черен пипер и сол на вкус
олио или гхи   





ПРИГОТВЯНЕ:

Нарежете зеленчуците. Загрейте мазнината в дълбок тиган, Добавете синапа и кимиона. Когато изпукат, добавете куркумата и асафетидата. Оставете да пуснат аромат като бъркате постоянно. Добавете останалите подправки и зеленчуците. Разбъркайте да се смесят ароматите, похлупете и оставете няколко минути зеленчуците леко да се задушат, но не и да се размекнат изцяло.


Сервирайте като странично ястие или с ориз, парата или друг хляб.

Няма коментари: