ПРОДУКТИ:
Няколко листа китайско зеле
2 червени чушки
2 зелени чушки
1/4 ч.л. синапено семе
1/4 ч.л. семена кимион
1/4 ч.л. куркума
1/2 ч.л. млян кориандър
щипка асафетида
чили, черен пипер и сол на вкус
олио или гхи
ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете зеленчуците.
Загрейте мазнината в дълбок тиган, Добавете синапа и кимиона. Когато
изпукат, добавете куркумата и асафетидата. Оставете да пуснат аромат
като бъркате постоянно. Добавете останалите подправки и зеленчуците.
Разбъркайте да се смесят ароматите, похлупете и оставете няколко
минути зеленчуците леко да се задушат, но не и да се размекнат
изцяло.
Сервирайте като странично
ястие или с ориз, парата или друг хляб.
Няма коментари:
Публикуване на коментар