събота, 8 август 2015 г.
Овесена пакода с коприва
ПРИГОТВЯНЕ:
1 чаша овесени ядки
1/3 чаша топла вода
2 с.л. оризово брашно
1/2 чаша коприва/спанак
1/8 чаша кисело мляко
шипка настърган джинджифил
4-5 ск чесън
2-3 зелени люти чушки
1/4 ч.л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
ПРИГОТВЯНЕ:
Накиснете овесените ядки във водата. Когато омекнат, добавете към тях всичко останало, оформете пакоди и запържете в малко мазнина. Ако не прекалите с течността, няма нужда от слепващ агент (като яйце, например) и стават като по учебник. Ако течността дойде много, добавете още малко оризово брашно или - яйце.
Сервирайте с някакъв кисело-млечен сос или плодово чатни по избор.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар