събота, 8 август 2015 г.

Сабудана тикки - кюфтета от тапиока





ПРОДУКТИ:

1/2 чаша тапиока
2 сварени картофа
1 яйце или 2 с.л. оризово брашно
3-4 зелени люти чушки
2 см настърган корен джинджифил

щипка асафетида
щипка млян кимион
олио или гхи за пържене






ПРИГОТВЯНЕ:

Накиснете тапиоката във вода да поеме и после леко я сварете. Смесете я с пюрираните сварени картофи. Добавете яйцето (или оризовото брашно) и подправките. Оформете кюфтета и изпържете с малко мазнина.

Както и в други случаи, ако искате да печете, вместо да пържите, добавете бакпулвер и мазнина в самата смес.

Сервирайте с чатни или райта по избор.


Тапиоката (саго, сабудана) е растение, което идеално замества набухвателите и слепителите в обикновените брашна. Продава се цяла, от която могат да се варят каши, или като брашно, което може да използвате за зеленчукови кюфтета или да добавяте в други печива без яйца.

Няма коментари: