ПРОДУКТИ:
1/2 чаша тапиока
2 сварени картофа
1 яйце или 2 с.л. оризово брашно
3-4 зелени люти чушки
2 см настърган корен джинджифил
щипка асафетида
щипка млян кимион
олио или гхи за пържене
ПРИГОТВЯНЕ:
Накиснете тапиоката във вода
да поеме и после леко я сварете. Смесете я с пюрираните сварени
картофи. Добавете яйцето (или оризовото брашно) и подправките.
Оформете кюфтета и изпържете с малко мазнина.
Както и в други
случаи, ако искате да печете, вместо да пържите, добавете бакпулвер
и мазнина в самата смес.
Сервирайте с чатни или райта
по избор.
Тапиоката (саго, сабудана) е
растение, което идеално замества набухвателите и слепителите в
обикновените брашна. Продава се цяла, от която могат да се варят
каши, или като брашно, което може да използвате за зеленчукови
кюфтета или да добавяте в други печива без яйца.
Няма коментари:
Публикуване на коментар