петък, 7 август 2015 г.

Домати, грах и козе цирене


Tри дни на Златните пясъци бяха достатъчни да ми се отвори вълчи апетит за нещо по-така, пикантно или поне с достатъчно подправки. Знам, че на блок-маса е трудно да се угоди на всеки, ама все пак...явно не съм за блокмаси, освен ако те не са някъде в Индия, например, където подправките са душата на една манджа.



Ето сега и обещаната рецепта...Ястието е простичко, наистина, защото след три дни подскачане, би било добре да задържа постигнатите резултати (откъм телесен килограмаж, например), но без да гладувам или (още по-зле) да гладуват сетивата ми!


И така....за около 4 порции:


4-6 чаши нарязани домати
2-3 чаши зелен грах, сварен
около 100-200 гр козе сирене (аз слагах на око, ама горе-долу толкова ще да е)
1 с.л. олио
1 1/2 ч.л. сол (ако е солено сиренето по-малко)
1 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. асафетида
1/2 ч.л. чили/червен пипер
1-2 ч.л. сминдух
1 с.л. млян кориандър


Сложете доматите в дълбок съд и ги варете, докато омекнат и загубят суровия си аромат. Добавете граха и всички подправки. оставете, докато е готово, а преди да сервирате натрошете сиренето. По желание към манджата, малко преди да стане готова, може да добавите и сметана, ама манджата ще стане тежичка. Може и да поразредите с вода, ако не обичате наситено доматен вкус...изобщо, може да експериментирате...(аз не съм сигурна, че съм сложиа само това....в хладилника имах и див чесън, а как да не ръчнеш малко от него в тази яхнийка?)
Хе-хех....да ви е сладко!

Няма коментари: