понеделник, 23 ноември 2015 г.

Печени пържени картофи



Като ми се доядоха пържени картофи онзи ден...а отвътре ме чопли колко са нездравословни и как така ще ми се прияжда нещо нездравословно...

Накрая последвах съвета на един умен човек, който е казал, че "най-добрия начин да устоиш на изкушението е като му се поддадеш"...и си изпекох "пържените" картофки...Всъщност, това е само пример как с малко въображение и излизане "извъ кутията" може и вълкът да е сит и агнето цяло...




ПРОДУКТИ:

2 сладки картофа (или  обикновени)
3 с.л. зехтин
1/2 ч.л. куркума
1/2 ч.л. млян джинджифил
1/2 ч.л. млян кимион
1/2 ч.л. млян кориандър
сол и черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Обелете и нарежете картофите като за  пържени картофи. Добавете подправките и зехтина, и оваляйте картофите добре в тях. Разпределете ги в тава и ги изпечете в згрята до 200 градуса фурна около 45-60 мин като от време на време обръщате и внимавате да не изгорят.

Според Аюрведа, картофът не е от най-полезните грудкови зеленчуци. Препоръчват се сладките картофи, които макар и по-сладки (или именно поради това) са по-лек и здраволсовен вариант.



Няма коментари: