събота, 18 юни 2016 г.

Шоколадова торта с орехи и боровинки








Трябваше да са мъфини, но не ми се играеше много, та стана торта....

Но какво от това, нали е важен вкусът?








ПРОДУКТИ:

100 гр. домашен шоколад или качествен натурален шоколад
1 1/2 чаша брашно от лимец
1 с.л. бакпулвер
3/4 ч.л. сода бикарбонат
щипка сол
кафява захар на вкус

За заливката:

1 чаша ядково мляко
150 гр. кисело мляко
2/3 чаша олио
ванилия
3 шепи орехи
100 гр. боровинки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Разтопете шоколада на водна баня. Ако е домашен, няма нужда от разтапяне.
Към разтопения шоколад добавете брашното, бакпулвера, содата и разтопената и леко карамелизирана захар. Суровата захар трудно се размесва равномерно, затова е добре да се размие с малко вода и ако искате дори леко да се карамелизира на котлона.
Изсипете еднородната смес в тавичка по избор и запечете на предварително загрята фурна, около 15-20 мин.
Междувременно направете заливката.
Смесете продуктите за заливката и блендирайте, но не много, за да не стане много рядка.
Когато сладкишът се опече и охлади, залейте равномерно и украсете по избор.

Да ви е сладко!

Няма коментари: